10 i 9 - Opkøb: Novozymes satser på landbrugsteknologi

Finans | 20. december 2010

Novozymes køber EMD/Merck Crop Bioscience. Novozymes lægger 1,55 mia. kr. (275 mio. dollar) på bordet for det amerikanske selskab, der producerer naturlige inokulanter, der anvendes af landmænd til at forbedre plantesundhed og høstudbytte.

Novozymes' køb af amerikanske EMD/Merck Crop BioScience er godt betalt med en pris på 1,55 mia. kr., men det ser ud til at være et strategisk smart opkøb, vurderer Jyske Banks senior aktieanalytiker Jens Houe Thomsen.

EMD/Merck Crop Bioscience beskæftiger omkring 165 medarbejdere og dets produkter anvendes på afgrøder som sojabønner, bælgplanter, foderafgrøder, jordnødder, majs og hvede. Produkterne sælges i øjeblikket primært i USA, Canada, Argentina og Brasilien.  EMD/Merck Crop Bioscience har haft en gennemsnitlig årlig vækstrate på ca. 15 pct. igennem de sidste syv år og venter et salg i 2010 for 60 mio. dollar.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.