10 i 9 - negativ dag i vente

Finans | 28. juli 2011

Alle aktieindeksene røg i rødt i går dels pga. den fortsat uløste gældssituation i USA og dels pga. dårligere end ventet nøgletal fra USA.

S&P 500 oplevede det største tilbagefald i 8 uger. Asien er fulgt med her til morgen og den negative stemning vil også præge dagen i dag.

Som noget positivt er DSV kommet med et stærkt regnskab her til morgen. Regnskabssæsonen er generelt rigtig fin, selvom de positive tal drukner lidt i den nervøse makroøkonomiske situation.

Kort nyt: Hver fjerde danske biotekselskab har mistet al eller næsten al egenkapital og holdes kunstigt i live af investorer. Det betyder, at mange af de nuværende 156 danske biotekselskaber vil afgå ved døden indenfor de næste tre år.

Den amerikanske forbundsbank offentliggjorde Beige Book i går. Og den viser, at den amerikanske økonomi stadig vokser, men at det foregår i et langsommere tempo end hidtil.

Danske virksomheder har tre gange så meget opsparing nu som for tre år siden. Det viser en ny analyse foretaget af Nykredit.

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver anden uge med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.