10 i 9 Markedsupdate - Stigende oliepris og fortsat lav FED-rente

Finans | 7. januar 2010

De europæiske og danske aktier ventes at få en stille dag med et lille negativt fortegn. Til gengæld er olien igen blevet et hotspot for investorerne.

Onsdag blev mødereferatet fra den amerikanske centralbank offentliggjort. I følge senior makroanalytiker, Kim Fæster, indeholdt referatet dog ikke de store nyheder, udover tilkendegivelser om at renten fortsat vil være lav i den kommende tid.

Det er blandt andet frygten for en kold vinter, der med til at drive prisen på råolie op til det højeste niveau i 15 måneder. Prisen på fyringsolie i USA er steget til 21 procent over hvad der betegnes som normalt niveau. Desuden er efterspørgslen på olie også stigende fra flere Emerging-økonomier, såsom Kina og Indien – noget der kan drive prisen op fra nuværende 83 til over 100 dollars tønden. For lavere priser taler til gengæld at der fortsat er masser af olie på de store lagre og det skulle holde en hånd under prisen.

Desuden er der godt nyt fra tyske VW’s salg af biler i Kina.

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.