10 i 9 - Lunken jobrapport ventes

Finans | 7. oktober 2011

Når månedens vigtigste nøgletal tikker ind i eftermiddag, venter analytikerne langt fra at skulle juble. Det bliver snarere en lunken omgang, siger makroanalytiker Kim Fæster.

Den amerikanske jobrapport har skuffet de seneste tre ud af fire måneder og landede i august på et rundt nul. I dag ventes en stigning i beskæftigelsen på 50.000, spår Kim Fæster og tilføjer, at der dermed stadig er langt op til de 150.000 som skal til for at sikre et solidt opsving.  

Kort nyt om torsdagens rentemøde i ECB, hvor renten blev fastholdt på 1,5 procent. Samtidig genstartede ECB opkøbsprogrammet af særligt dækkede obligationer og åbnede for ubegrænsede lån til eurozonens banker mod sikkerhed.

Øvrigt nyt om en mulig nedjustering fra Vestas og en opsang fra Obama om, at de europæiske regeringer skal handle hurtigt for at undgå en spredning af gældskrisen.

Videoens afsnit
00:20 Aktie-opdatering
00:34 Den amerikanske jobrapport kommer i eftermiddag. Makroanalytiker Kim Fæster forventer ikke den helt store fremgang.
02:43 Valuta-opdatering
02:58 Råvare-opdatering
03:11 Kort nyt: ECB fastholdt renten, Vestas skal hente ordrer for 20 mia. kr. i årets sidste kvartal for at leve op til sin målsætning og så advarer Obama mod den negative effekt, som den europæiske krise kan have på USA's opsving

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.