10 i 9 - kinesisk BNP op med 11,9 %

Finans | 15. april 2010

Kinas bruttonationalprodukt (BNP) voksede med hele 11,9 procent i første kvartal af 2010. Dermed er verdens tredjestørste økonomi vokset med tocifrede procenter i de sidste to kvartaler. Væksten i første kvartal nåede det højeste niveau, siden den globale økonomiske krise brød ud og ligger langt over Kinas målsætning om en vækst i BNP på otte procent i 2010.

Stigningen er dog ikke så imponerende, som den umiddelbart lyder. Det vurderer Mette Hørdum Larsen, leder af makroanalysen i Jyske Bank. Hun fremhæver, at da der bliver sammenlignet med de meget lave niveauer fra året før, bliver væksten i øjeblikket trukket ekstraordinært meget op. Det venter Jyske Bank vender fra 2. kvartal, da banken vurderer, at væksten i 2. kvartal sidste år var særdeles kraftig og trukket markant op af de offentlige stimulanser. Jyske Bank venter således, at væksten fremadrettet vil blive dæmpet en anelse - også som følge af tilbagetrækning af de offentlige stimulanser.

Kort nyt om G4S, JP Morgan og arbejdsløshed i USA.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.