10 i 9 - kinesisk BNP op med 11,9 %

Finans | 15. april 2010

Kinas bruttonationalprodukt (BNP) voksede med hele 11,9 procent i første kvartal af 2010. Dermed er verdens tredjestørste økonomi vokset med tocifrede procenter i de sidste to kvartaler. Væksten i første kvartal nåede det højeste niveau, siden den globale økonomiske krise brød ud og ligger langt over Kinas målsætning om en vækst i BNP på otte procent i 2010.

Stigningen er dog ikke så imponerende, som den umiddelbart lyder. Det vurderer Mette Hørdum Larsen, leder af makroanalysen i Jyske Bank. Hun fremhæver, at da der bliver sammenlignet med de meget lave niveauer fra året før, bliver væksten i øjeblikket trukket ekstraordinært meget op. Det venter Jyske Bank vender fra 2. kvartal, da banken vurderer, at væksten i 2. kvartal sidste år var særdeles kraftig og trukket markant op af de offentlige stimulanser. Jyske Bank venter således, at væksten fremadrettet vil blive dæmpet en anelse - også som følge af tilbagetrækning af de offentlige stimulanser.

Kort nyt om G4S, JP Morgan og arbejdsløshed i USA.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.