10 i 9 - Japan svækker yennen

Finans | 15. september 2010

Den japanske centralbank intervenerede i nat i valutamarkedet for første gang siden 2004. Interventionen er for at svække yennen, der har styrket sig kraftigt det seneste tid.

Tirsdag nåede yennen et 15-årigt højdepunkt overfor dollaren. Og den stærke yen skader eksporten, der er den vigtigste faktor i den japanske økonomi.

Allerede nu er yennen, begyndt at svække sig og valutaanalytiker Helle Varming forventer at dagens marked vil være nervøst.

Kort nyt: Nationalbanken hæver i sin kvartalsrapport forventningen til BNP-væksten i Danmark i år. Desuden forventer Nationalbanken at arbejdsløsheden vil ligge lavere end hidtil forventet både i 2010 og 2011.

Vestas har muligvis fundet en ny type investor til finansiering af vindmølleparker. Det drejer sig om Pensionsselskaber. Pensiondanmark har meldt ud, at de er positive overfor ideen om at investere i vindmølleindustrien.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.