10 i 9 - Grækenland i økonomisk kaos

Finans | 29. april 2010

Markederne er præget af Grækenlands økonomiske kaos. I går kom niveauet på en 2-årige græsk statsobligation op i nærheden af rekordhøje 24 procent.

Coloplast overrasker endnu en gang markedet ved at komme med en mindre opjustering af forventningerne til 2010. Det var ellers ventet, at selskabet ville udmelde mere neutralt denne gang. Samtidig forventes nu en overskudsgrad på 19 til 20 procent mod tidligere omkring 19 procent. Der lægges fortsat an til en organisk omsætningsvækst på 6-7 procent.

CFO i Coloplast Lene Skole fortæller om den positive effekt af produktionsudflytningen til Kina og Ungarn. Hun fortæller også om, hvilke store udfordringer der ligger forude for Coloplast i den kommende tid.

Efter tirsdagens prisfald kom råvarerne nogenlunde helskindet igennem dagen onsdag med kun mindre ændringer. Den amerikanske råolie steg ovenpå FED’s udmelding om at holde renten lav gennem en længere periode og endte således dagen med en stigning på ca. 1 % på 83,2 dollars/tønde.

Senior makroanalytiker Peter Skøttegaard Øemig analyserer på Grækenlands situation.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.