10 i 9: Grækenland i alvorlig krise - underskud højere end ventet

Finans | 23. april 2010

Grækenlands underskud for 2009 er landet på 13,6 procent af BNP mod forventede 12,7 procent. Investorerne flygter fra de græske statsobligationer, og det er med til at sende den græske statsrente i vejret. Torsdag lukkede den 2-årige græske statsrente således i 10,23 procent efter en eksplosiv stigning.

Aktier:  De amerikanske aktiemarkeder formåede torsdag at lukke i mindre plusser på trods af en rigtig blød start på dagen. Salget af eksisterende boliger kom ud højere end ventet, og Præsident Obamas tale til senatet omkring den finansielle sektor beroligede investorerne. De asiatiske markeder ligger generelt lavere, med pres på især finansielle aktier.

Valuta: Ikke overraskende er det også situationen i Grækenland, der præger valutamarkedet. EURO overfor USD tester således low siden Maj 09. Altså ca. 1 års low. Og der er stadig ingen tegn på, at der kommer købere ind så længe Grækenland spøger. 

Råvarer: Nervøsitet omkring Grækenlands gældsproblemer prægede igen markederne i går, dollaren styrkede sig og råvarerne var generelt under pres. Positive tal for det amerikanske boligmarked betød dog. at bl.a. den amerikanske råolie genvandt noget af det tabte og således endte dagen uændret.

 

 

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.