10 i 9 - FED åbner for at knytte renten til inflationen

Finans | 13. oktober 2011

Den amerikanske centralbank ser det som en mulighed at knytte renteudviklingen til den generelle udvikling i økonomien. Det kommer frem i et nyt mødereferat.

Medlemmerne i FED vurderer, ifølge referatet, at det vil gøre pengepolitikken mere effektiv at binde renten op til den økonomiske udvikling som inflationen og arbejdsløsheden.

Tiltaget vil dog kun blive aktuelt, hvis den amerikanske økonomi går i stå, men er formentlig et mere sandsynligt værktøj end QE3, fortæller makroøkonom Kim Fæster.

Kort nyt om Mærsks frasalg af seks kæmpeskibe, om EU-kommissionens fem-punkts plan og om Slovakiets forestående afstemning om EU´s redningsfond.

Videoens afsnit
00:10 FED åbner for at knytte renten til inflationen. Senior makroanalytiker Kim Fæster kommenterer på referatet fra FEDs seneste møde.
02:53 Aktie-opdatering
03:15 Valuta-opdatering
03:29 Råvarer-opdatering
03:42 Kort nyt: Mærsk frasælger seks kæmpeskibe, EU kommissionen præsenterer fem-punktsplan og Slovakiet ser ud til at stemme ja til EU's redningsfond.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.