10 i 9 - fantastisk regnskab fra Nordea

Finans | 27. oktober 2010

Både Nordea og Novo Nordisk har aflagt regnskab denne morgen.

Nordea fik på bundlinien et nettoresultat på 711 millioner euro, det ordinære resultat landede på 960 millioner euro og også nettorenteindtægterne overraskede positivt ved at lande på 1,2 milliarder euro.

På trods af det flotte regnskab, der overasker positivt på alle områder, bevarer aktieanalytiker Christian Hede dog sin reducer-anbefaling på aktien. Han ser større potentiale i Danske Bank.

Novo Nordisk kom også med et overraskende flot regnskab og medicinalvirksomheden opjusterer deres forventninger til 2010 i danske kroner. Virksomheden venter nu en salgsvækst målt i lokal valuta på 11-12 procent mod tidligere 9-10 procent. Og resultatet af den primære drift opgjort i lokale valutaer forventes nu at blive mere end 15% mod tidligere ventet 12-15%.

Og så ligger den danske velfærd stadig i top. En årlig undersøgelse foretaget af Legatum Institute i London, der sammenligner 110 lande, viser at Danmark ligger nr. 2.

Undersøgelsen måler landenes økonomiske vækst samt indbyggernes livskvalitet målt på personlig frihed, sundhed, undervisning og sikkerhed.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.