10 i 9 - Børsfrygt efter historisk nedjustering af USA's kreditværdighed

Finans | 8. august 2011

Der er udsigt til nervøsitet og nye aktiefald mandag morgen efter, at kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's i weekenden sænkede USA's kreditværdighed til AA+ fra tidligere AAA.

Meldingen har fået aktiemarkederne i Asien til at falde med 2-4 pct., og der er også lagt op til en nagtiv åbning i Europa på omkring 2 pct.

Der er tale om en historisk nedjustering af den amerikanske betalingsevne. For første gang nogensinde ligger USA ikke øverst i klassen, når det gælder kreditværdighed.

Siden 1945 har USA haft den højeste rating – AAA – hos Standard & Poor's. Tilsvarende har ratingbureauet Moody's haft USA på AAA siden 1917.

Senior makroøkonom Kim Fæster perspektiverer nyheden samt kommenterer på meldinger fra Den Europæiske Centralbank, der vil genoptage sit tilbagekøb af statsobligationer i eurozonen.

Aktiehandler Tina Georgi kommer med sit bud på udvikling på dagens aktiemarked.

 

 

Videoens afsnit
00:47 Kim Fæster kommenterer på nedjusteringen af USA
05:24 Aktie-overblik
05:49 Valuta-overblik
06:03 Råvare-overblik
06:17 Tina Georgi kommer med sit bud på dagens aktiemarked

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.