10 i 9 - S&P truer Tyskland og Frankrig med ratinghug

Finans | 6. december 2011

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's (S&P) har sat 15 eurolande - heriblandt Tyskland og Frankrig - på en såkaldt negativ overvågningsliste med henblik på en mulig sænkning af landenes kreditværdighed.

Tyskland og Frankrig har i øjeblikket den højeste kreditrating AAA, men riskerer altså at få den sat et hak ned, hvilket i sidste ende kan gøre det dyrere for landene at låne på de internationale lånemarkeder.

Udover eurozonens to økonomiske sværvægtere har også Holland, Østrig, Finland og Luxembourg den højeste kreditrating, AAA.

S&P skriver, at de vil afvente udfaldet af EU-topmødet torsdag og fredag, inden de vurderer videre på eurolandenes kreditværdighed.

Dermed lægger S&P maksimalt pres på EU-toplederne inden mødet i Bruxelles, lyder vurderingen fra makroanalytiker Tina Winther Frandsen.

 

 

Videoens afsnit
00:04 S&P500 sætter 15 euro-lande på negativ overvågningsliste. Tina W. Frandsen uddyber
06:03 Aktie-overblik
06:27 Valuta-overblik
06:45 Råvare-overblik
06:55 Danskerne svinger Dankortet, forbruget er stigende

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.