Udsigt til dybere global recession end under finanskrisen i årets første to kvartaler

Finans | 27. marts 2020

Verdensøkonomien er blevet ramt af et massivt chok i forbindelse med udbruddet af coronavirus og nedlukningen af samfundet i mange lande. 

Der er ingen tvivl om, at verdensøkonomien er på vej ind i en global recession, og den ser desværre ud til at blive dyb og enormt dyr, lyder det i en ny prognose fra Jyske Bank, der derfor har sænket sine forventninger til den globale vækst for i år til -0,6 % fra 2,8 % i december 2019. Det er den største nedjustering, som bankens økonomer nogensinde har foretaget. 

"Det afspejler, at vi aldrig har set et så massivt og abrupt fald i den økonomiske aktivitet, som vi ser i disse dage," siger Kim Fæster, chefanalytiker i Jyske Bank.

Det er Kim Fæsters vurdering, at der venter en dybere recession end under finanskrisen i årets første to kvartaler. 

Til gengæld forventer Jyske Banks økonomer, at nedlukningen lempes i løbet af sommeren, og at situationen for forbrug og produktion normaliseres i de efterfølgende måneder. Derfor forventer Jyske Bank også et comeback til væksten i 2. halvår. 

Det skal dog understreges, at usikkerheden er massiv i øjeblikket, og krisen kan let vare længere.  

Læs hele Jyske Banks prognose for global økonomi. 
Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.