Udsigt til dybere global recession end under finanskrisen i årets første to kvartaler

Finans | 27. marts 2020

Verdensøkonomien er blevet ramt af et massivt chok i forbindelse med udbruddet af coronavirus og nedlukningen af samfundet i mange lande. 

Der er ingen tvivl om, at verdensøkonomien er på vej ind i en global recession, og den ser desværre ud til at blive dyb og enormt dyr, lyder det i en ny prognose fra Jyske Bank, der derfor har sænket sine forventninger til den globale vækst for i år til -0,6 % fra 2,8 % i december 2019. Det er den største nedjustering, som bankens økonomer nogensinde har foretaget. 

"Det afspejler, at vi aldrig har set et så massivt og abrupt fald i den økonomiske aktivitet, som vi ser i disse dage," siger Kim Fæster, chefanalytiker i Jyske Bank.

Det er Kim Fæsters vurdering, at der venter en dybere recession end under finanskrisen i årets første to kvartaler. 

Til gengæld forventer Jyske Banks økonomer, at nedlukningen lempes i løbet af sommeren, og at situationen for forbrug og produktion normaliseres i de efterfølgende måneder. Derfor forventer Jyske Bank også et comeback til væksten i 2. halvår. 

Det skal dog understreges, at usikkerheden er massiv i øjeblikket, og krisen kan let vare længere.  

Læs hele Jyske Banks prognose for global økonomi. 
Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.