Transport 2019: Selvkørende bus ruller mod Danmark

Erhverv | 22. marts 2019

Busturen, som vi kender den, er under voldsomme forandringer i disse år. Automatisering og selvkørende busser kommer tættere og tættere på at blive virkelighed.

I Stockholm har busselskabet Nobina indsat selvkørende busser på mindre strækninger, og nu er tiden ved at være moden til at betræde danske veje.

Forleden kunne besøgende på Transport 2019 i Herning få en tur i den selvkørende bus, som selskabet satser på kommer til at transportere studerende ved DTUs Campus i København i løbet af i år.

Bussen er forsynet med infrarøde sensorer, som konstant orienterer bussen om dens position i forhold til dens omgivelser. Det gør det muligt for den at køre på en forprogrammeret rute, men gør også, at den kan reagere på uforudsigelige hændelser.

Perspektiverne for selvkørende busser er store mener selskabet, som peger på, at den vil kunne understøtte blandt andet hospitaler, hvor patienter og besøgende kan transporteres omkring uden større personaleomkostninger.

Hør mere om fordelene og udfordringerne ved selvkørende busser i indslaget over teksten.

Jyskebank.tv er mediepartner på Transport 2019 i samarbejde med Messecenter Herning.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.