Temperamentsfuld, anderledes og hel unik

Privatøkonomi | 17. juni 2010

I folkemunde har det altid heddet Asger Jorn- museet. Og med et navneskifte til Museum Jorn, og en helt ny indretning, har museet i Silkeborg for alvor sat det verdensberømte bysbarn i centrum.

 

Vi har besøgt Museum Jorn, sammen med en af Jorns efterkommere, datteren Susanne Jorn, som gennem hele sit virke har opsøgt museets store samling, men også mærket udfordringen i være sin fars datter.

 

 

Af Lisbeth Petersen. Fotograf Jesper Ravn. redaktionen@jyskebank.tv

 

 

 

Hør eventyret til den fantastiske gobelin Fuglen i Skoven

 

Digteren og oversætteren Susanne Jorn udgiver kunstbogen Fuglen i Skoven i anledning af sit 40 års forfatterjubilæum.

Bogen er en samling digte og eventyr skrevet til 59 værker af 26 forskellige kunstnere som alle kan opleves på Museum Jorn.

Her er hele hendes titeleventyr til gobelinen Fuglen i Skoven, som Asger Jorn fremstillede i samarbejde med den franske maler og væver Pierre Wemaëre i 1947.

 

 

Blå bog Susanne Jorn:

 

Født 1944. Debuterede i 1970 under navnet Susanne Lyngborg som digter med Splinterne. Siden er det blevet til et omfattende forfatterskab. Har været bosiddende i Japan og USA og har studeret kinesisk, japansk, tibetansk, engelsk og litteraturvidenskab.

 

Arbejder i dag desuden som kulturarrangør og oversætter. Eventyrenes Bog er Susanne Jorns nyeste digtsamling. (Kilde Forlaget Sohn).

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.