Tanker til tiden 19: Det går bedre, end vi tror

Øvrige emner | 6. maj 2013

Det nærmer sig en offentlig sandhed, at det går skidt for Danmark. Vi sakker hele tiden bagud i det globale kapløb. Og uddannelse og forskning er på én lang tur nedad slisken.

Men spørger man Aarhus Universitets rektor gennem de sidste otte år, Lauritz B. Holm-Nielsen, er der grund til at glæde sig over, at det faktisk går rigtig godt på en lang række områder - ikke mindst på uddannelse og forskning, hvor hans eget universitet med ekspansivt vokseværk er rykket fra at være dansk provins til en placering på verdenskortet.

Lauritz B. Holm-Nielsen erkender, at 18 års karriere uden for Danmark præger hans syn, og han har svært ved at forstå, "hvorfor vi skal tale os selv ned?". Til august stopper han som rektor i Aarhus, og i dette interview giver han en række bud på, hvordan Danmark skal klare sig, hvordan akademikere i højere grad kan få deres viden omsat til salgbare produkter og endelig svarer han på kritikken af den "reformfeber", som Aarhus Universitet har været igennem for at kunne score højt i internationale sammenligninger.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.