Tanker til tiden 18: Den billigste mælk er den dyreste

Øvrige emner | 2. april 2013

En liter mælk kan koste 3,95 eller 7,95. Den ene kommer fra konventionelt landbrug, den anden fra økologisk. Og selv om sidstnævnte er dobbelt så dyr, er det måske den, som på sigt er den billigste?

Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening, er ikke i tvivl om svaret, og han skriver i tidsskriftet "Økologisk", at den billige mælk truer vores overlevelse, fordi den efterlader en ubetalt regning i form af miljøproblemer, manglende dyrevelfærd og trusler mod klimaet.

Tilmed er den billige mælk efter Holmbecks opfattelse ikke svaret på landbrugets aktuelle krise. Dansk landbrug skal satse på unikke kvalitetsprodukter i stedet for masseproduktion, som mange andre uden videre kan kopiere og endda gøre billigere. Dermed er Paul Holmbeck på linje med Knuthenlund-godsejer Susanne Hovmand-Simonsen, som tidligere har været interviewet i Tanker til tiden-serien.

redeaktionen@jyskebank.dk

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.