Tanker til tiden 13: Hallo! Kom ud af den pink ghetto

Erhverv | 5. maj 2016

De både kan og vil satse på at få "koncerndirektør", "bestyrelsesformand" eller "departementschef" på visitkortet - bare ikke lige nu; hellere om et år, to år eller tre år... Og så er det sandsynligvis for sent.

Et voksende antal veluddannede kvinder forsvinder fra karrierestigen, når de nærmer sig toppen, og selv om der er masser af gode viljer, er det stadig habitter og slips, som dominerer på direktionsgange og i bestyrelseslokaler.

Inge Berneke, konsulent og headhunter i det verdensomspændende rekrutteringsfirma, Egon Zehnder International, finder det helt afgørende, at flere kvinder kommer til tops. Dels fordi det kan ses på bundlinjen, dels fordi mangfoldighed skaber bedre ledelse i de fleste virksomheder.

Ansvaret for den manglende gennemslagskraft placerer hun hos samfundet, virksomheder og kvinderne selv. Inge Berneke tro således på nødvendigheden af benhårde, individuelle valg, hvis kvinder skal til tops. Hun bruger gerne sin egen "indre feminist" for at skubbe på, og i 2010 satte hun sine holdninger, erfaringer og anvisninger på tryk i bogen "Kvinde kend din karriere". I den problematiserer hun blandt andet, at kvinder i for høj grad satser på job, som ikke kan ses på bundlinjen - de samler sig i en såkaldt "pink ghetto".

(Publiceret første gang i 2014.)

Vært og tilrettelæggelse: Kurt Strand
Producer: Jesper Ravn

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.