Tanker til tiden 10. Lars Kolind: Bedre ledelse = øget produktivitet

Øvrige emner | 23. maj 2012

Vi skal arbejde mere, øge effektiviteten og skrue forventningerne ned. Mantraet gælder i det private erhvervsliv, og det gælder i særdeleshed i den offentlige sektor, hvor produktiviteten uden videre kan øges med 20 procent. Påstanden skyldes Lars Kolind, markant erhvervsmand og iværksætter, som endda mener, at den offentlige sektors produktivitet kan øges med op mod 50 procent. Og når dét ikke sker af sig selv, så skyldes det ifølge Kolind "et ledelsessystem, der er direkte skadeligt."

Lars Kolind er manden bag høreapparatvirksomheden Oticons "spaghetti-organisation", men han har også gjort sig bemærket som folketingskandidat for Ny Alliance i 2007, hvor han ville indføre 40 procent flad skat som forsøg på Fyn.

Senest har hans farvel efter 13 år som bestyrelsesformand i Grundfos efter åben strid med pumpekoncernens bestyrelse givet genlyd. Men først og fremmest er han erhvervsmand og iværksætter. Forfatter til bl.a. bogen "Kolindkuren" - og medlem af et par håndfulde bestyrelser.

Vært og tilrettelæggelse: Kurt Strand
Producer: Jesper Ravn

Videoens afsnit
03:10 Skadeligt ledelsessystem i den offentlige sektor
08:25 Pres og forventninger vokser
13:50 Forandringer med pisk eller gulerod?
18:50 Mere frivilligt arbejde er en løsning
23:20 Svært at forandre noget politisk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.