Tanker Til Tiden 1: Design som vækstmotor

Øvrige emner | 5. september 2011

Danmark sakker bagud, og væksten er faretruende nær nul. Men hvor skal den komme fra? Hvad skal vi satse på? Og hvad skal vi leve af?

Elsebeth Gerner Nielsen er rektor på Designskolen Kolding, og hun ser design som en potentiel og stærk vækstmotor. I Tanker til tiden giver hun konkrete eksempler på, hvordan nytænkning af dansk design kan skabe både vækst og job.

Designskolen Kolding arbejder tæt sammen med erhvervslivet i Trekantområdet – og skolen er en del af en fireårig satsning, Design2Innovate, hvor lokale virksomheder sammen med Region Syddanmark og EU bidrager med 52 millioner kroner. Desuden vil Designskolen Kolding – sammen med Syddansk Universitet, Koldinghus og kunstmuseet Trapholt – udvikle sig til en førende international designinstitution: Designcenter Kolding. En, som det siges i skolens mission, ”toneangivende kultur- og uddannelsesinstitution, som er med til at fremme innovation og værditilvækst, baseret på viden, kreativitet og fortælling.”

Vært og tilrettelæggelse: Kurt Strand
Producer: Jesper Ravn

redaktionen@jyskebank.dk

Videoens afsnit
04:15 Hvad design også er
09:45 Visioner for dansk design
16:23 Dansk design kan kopieres
20:46 Design skal udfordre
23:13 PH læser - Ode til en PH lampe

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.