Taktisk energianalyse - uge 9: Oliemarkedet strammer til før OPEC-møde

Finans | 26. februar 2024

Naturgas
Med rygvind fra temperaturerne og svag økonomisk aktivitet holder forbruget sig lavt, mens inflow af LNG stadig er højt. Gaslagrene vil sandsynligvis slutte sæsonen på det højeste niveau i mere end 10 år. Vi venter et yderligere prisfald og lavere terminspriser. Afvent derfor risikoafdækning af næste vintersæson.

Diesel
Den cykliske top i crack-spændet er fulgt af et overraskende hurtigt tilbagefald, som afkræver ydmyghed. Det er dog vores vurdering, at både geopolitiske og fundamentale faktorer nødvendiggør et højt crack/raffineringspris fremover. Vi forventer, at den samlede dieselpris slutter året noget højere, og det gør risikoafdækning i dag meget attraktiv.

Brent råolie
Geopolitiske konfrontationer er ikke toppet, og risikopræmien holder Brent over $80. OPEC+ ønsker en stabil Brent over $80 og lavere olielagre, og vi venter, at OPEC i marts måned forlænger sin nuværende Forward Guidance, og det bør sikre underskud på oliebalancen.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.