Støjberg risikerer rigsretssag

Borgen Late Night | 15. december 2020

Et turbulent år i dansk politik er kulmineret i maksimalt drama her lige før jul: Beretningen fra Instrukskommissionen konkluderer, at tidligere udlændingeminister Inger Støjberg var ansvarlig for både ulovligheder og vildledning af Folketinget. Juridisk er der dermed grundlag for en rigsretssag, vurderer flere af landets førende juraeksperter. 

 

Men afgørelsen er politisk, ikke juridisk. Det store spørgsmål er nu, om et flertal i Folketinget vil stemme for en rigsretssag - den kun anden i over hundrede år. Sidste gang var Tamilsagen, hvor justitsminister Erik Ninn-Hansen endte med at blive dømt. Se interview med Folketingets hidtil skarpeste kritiker, Radikale Venstres retsordfører Kristian Heegaard. Han mener, at en rigsretssag er meget tæt på.

 

Se de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen – her i årets sidste BorgenLateNight – diskutere den spektakulære sag, der tilmed sker samtidig med nedsættelsen af den nye granskningskommission, der skal kulegrave S-regeringens ansvar i den aktuelle minkskandale. Hvordan hænger de to retsforløb sammen? Og vil der overhovedet være flertal i Folketinget for at sætte Inger Støjberg på anklagebænken.

 

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.