Socialdemokratiet rider vestpå

Borgen Late Night | 1. juni 2021

Regeringen har netop skudt den store kanon af med politiske udspil – her lige før Folketinget officielt går på sommerferie. Flere af de vanskeligste sager, som statsminister Mette Frederiksen (S) hidtil har skubbet foran an sig, står nu over for at skulle finde løsninger nu. Mandag lancerede Ydelseskommissionen således sit udspil til et nyt kontanthjælpssystem, og det skal nok skabe problemer: Venstre- og højrefløjen trækker i hver sin retning, og pludselig står det klart, at S-regeringen er en mindretalsregering, som fra sag til sag skal finde flertal.

 

Samtidig har S-regeringen lanceret sin store provinsoffensiv, forud for efterårets kommunalvalg. Antallet af studiepladser i de store universitetsbyer skal begrænses, mens antallet af uddannelser skal øges rundt om i mindre stationsbyer i hele landet. Statsminister vil gøre op med de senere års centralisering - og her har hun umiddelbart fat i en vindersag. Taberen bliver særligt København, som ikke længere nyder samme opbakning på Christiansborg. Der er flere stemmer mod vest.

 

Meningsmålingerne for Socialdemokratiet er imidlertid begyndt at falde lidt, men så er det jo god timing for Mette Frederiksen, at der netop er udkommet en ny bog, som tegner et portræt af hende som en heltinde, der har reddet Danmark under coronakrisen. Men passer glansbilledet? Se ugens BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.