”Skrotkasserne” giver medvind til reservedelsmarkedet

Finans | 1. november 2023

Den amerikanske bilpark er i løbet af de seneste 20 år kun blevet ældre og ældre. Finanskrisen og komponentmangel efter coronakrisen har været to af årsagerne til denne udvikling. Der er dog intet, der tyder på, at bilparken står over for en foryngelseskur foreløbigt, da inflation og renter vil besværliggøre udskiftningen af den gennemsnitlige amerikaners bil. Desuden ser vi en tilbagevenden til fysisk arbejdssted, hvor flere og flere store amerikanske virksomheder begynder at kalde deres medarbejdere tilbage på jobbet. Dette medfører flere kørte kilometer i allerede gamle biler, hvilket betyder større slitage og dermed behov for reservedele.

Selskaber relateret til dette tema er:

Autozone
O'Reilly Automotive
Genuine Parts
Asbury Automotive

Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet:
Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.