Samfundsansvar og bæredygtighed - rejsen fortsætter

Om Jyske Bank | 2. juli 2020

Fra lokale indsatser til strategisk engagement. Arbejdet med CSR i Jyske Bank har udviklet sig meget i løbet af årene og er med den voksende bæredygtighedsagenda gået ind i en ny fase, hvor de kundevendte aktiviteter spiller en større rolle.

"Fremadrettet ønsker Jyske Bank fortsat at gøre en forskel inden for bæredygtighed og samfundsansvar både internt og eksternt. Udover at arbejde for en mere bæredygtig drift af banken, senest gennem erhvervelsen af vindmøllen, vil vi i stigende grad fokusere på, hvordan Jyske Bank kan fremme en bæredygtig udvikling gennem de kundevendte aktiviteter som udlån og investeringer. I tæt samspil med forretningsenhederne og med involvering af kollegaer fra et bredt udsnit af organisationen", siger Trine Lysholt Nørgaard, afdelingsdirektør for IR & Bæredygtighed.

Afsked med en ildsjæl
Funktionsdirektør, Lene Hjorth, som igennem 17 år har stået i spidsen for mange af koncernens CSR-projekter, har valgt at stoppe sit arbejde i banken.

Det nuværende arbejde med bæredygtighed i Jyske Bank hviler på en mangeårig indsats med fokus på at samle BRFkredits og Jyske Banks indsatser, udvikle koncernens CSR- og bæredygtighedsstrategi og sætte relevante og forretningsdrevne aktiviteter i spil. Det har ført til en række projekter med socialt engagement, som fx MurMal, Kloge Hænder, samarbejde med FødevareBanken og Folkebevægelsen mod Ensomhed samt klima- og miljøindsatser. Meget ofte udført i brede partnerskaber på tværs af sektorer.

Journalist: Mette Sonne Rohde

Fotograf: Jesper Ravn

Læs mere om Jyske Banks arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.