René Birch modtager Havkatteprisen 2023

Om Jyske Bank | 28. september 2023

Iværksætter og adm. direktør René Birch, GMB Produktion, tildeles Jyske Banks Havkattepris 2023 for at sætte nye standarder for fremtidens bæredygtige løsninger indenfor elementbyggeri.

”Den havde jeg ikke lige set komme. Men det er jeg meget, meget stolt over”, siger René Birch.

De 100.000 kroner, der følger med prisen, har René Birch doneret videre til køretøjer til Ukraine.
 
René Birch solgte i 2021 sit livsværk Birch Ejendomme og valgte at geninvestere provenuet i en række aktiviteter, som har skabt nye arbejdspladser i Silkeborg-området.
 
Det handler i særdeleshed om etableringen af en fabrik, der udvikler og producerer elementer til kvalitetsboliger med lavt CO2-aftryk.        
 
I efteråret 2023 indvies en ny fuldautomatiseret produktionshal, baseret på den nyeste robotteknologi, som har potentialet til at kunne udbredes til områder i verden, hvor behovet for effektiv og bæredygtig genopbygning af boligbyggeri er stort.
 
René Birch har desuden vist et særligt socialt ansvar over for medborgere, der har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
 
 
Om prisen:
Jyske Banks Havkattepris blev stiftet i 2022 for at markere 40-året for bladtegner Kurt Westergaards tegning i Jyllands-Posten. Her blev Jyske Bank symbolsk fremstillet som en havkat i hyttefadet på grund af modet til at tænke og handle anderledes – og dermed ilte vandet for alle. Prisens formål er netop at hylde dem, der gennem deres havkatteadfærd gør en mærkbar forskel for andre.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.