Regnskab: Q4, SAS

Finans | 3. februar 2009

SAS-aktien er tirsdag formiddag i frit fald ovenpå regnskabet for fjerde kvartal. På bundlinjen viser nettoresultatet, inklusiv tabene på Spanair, et minus på næsten 2,8 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal. Desuden forsøger selskabet nu at skaffe ny kapital ved en aktieemission, hvilket tyder på at et salg ikke er på trapperne. Jyske Bank ændrer derfor anbefalingen fra Køb til Salg.

Strategiplanen vil føre til en kraftig reducering af de nuværende ruter. Desuden reduceres flyflåden med sammenlagt 20 fly. Strategiplanen lægger desuden op til afskedigelser i koncernen. Det betyder, at der skal nedlægges 3000 stillinger udover de 5600 ansatte, der forlader koncernen i de selskaber, der sælges, som eksempelvis Spanair. På bundlinjen viser nettoresultatet, inklusiv tabene relateret til Spanair, et minus på næsten 2,8 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal.

www.jyskebank.dk/finansnyt

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.