Regnskab: Kraftig vækst i Jyske Bank i første kvartal 2023

Om Jyske Bank | 2. maj 2023

Jyske Bank fik i første kvartal 2023 et overskud efter skat på 1.289 mio. kr. Sammenlignet med det tilsvarende kvartal i 2022 er der tale om en fremgang på over 50 pct.

”Jeg har været med i direktionen i snart 28 år, og jeg aldrig været med at fremlægge væksttal, som dem vi præsterer for første kvartal 2023,” konstaterer ordførende direktør Anders Dam.

Fremgangen er særligt drevet af købet af Handelsbanken i Danmark samt en generelt forøget indtjening.

Integrationen af Handelsbanken går efter planen

Sammenlægningen med Handelsbanken, som Jyske Bank officielt overtog 1. december, forløber planmæssigt.

”Det går, som vi har forventet, og der er ikke de store overraskelser i det vi ser, når vi kigger ind i Handelsbanken. Den plan vi har lagt frem, ser ud til at holde,” lyder det fra Lars Mørch, direktør for forretningsstrategi og overordnet tovholder på integrationsprocessen.

På it-fronten arbejdes der frem mod en migrering af Handelsbankens systemer over på Jyske Banks platform hos Bankdata. Konverteringen ventes at finde sted 11. november.

For hele 2023 forventer Jyske Bank et resultat pr. aktie på 65-75 kr. svarende til et resultat efter skat i intervallet 4,3 – 4,9 mia. kr.

Se mere på jyskebank.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.