Regnskab: Jyske Bank lander overskud på 700 mio. i 3. kvartal

Om Jyske Bank | 3. november 2020

Ordførende direktør Anders Dam kommenterer på Jyske Banks 3. kvartalsregnskab, som viste et overskud efter skat på næsten 700 mio. kr. (696 mio.). Før skat er resultatet 906 mio. kroner. Kvartalsresultatet blev bl.a. understøttet af en gunstig udvikling på de finansielle markeder og faldende omkostninger i koncernen.

"Den del af økonomien, vi er målrettet mod, har fået det ganske godt efter et svært første kvartal i 2020. Og jeg er altid tilfreds, hvis Jyske Bank tjener mere end 800 mio. kroner før skat i et kvartal. Det har vi gjort de sidste to kvartaler, ” siger ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

Samlet set kommer Jyske Bank ud af årets første ni måneder med et overskud på 778 mio kr. Resulatet skal bl.a. ses i lyset af at banken i starten af året valgte at hensætte 1 mia. kr. til potentielle tab som følge af Covid19-pandemien.

"Vi er glade for, at vi tog den beslutning om hensættelse. Nu må vi se, hvordan økonomien udvikler sig her i 4. kvartal - indtil videre ser det fornuftigt ud” siger ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

For 2020 forventes fortsat et resultat efter skat på 1,0-1,5 mia. kr.

Læs hele regnskabet på jyskebank.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.