Rasmus har en passion for sneakers: Har sko til over 50.000

Livsstil og trends | 12. april 2017

For de fleste er gummisko, noget man forbinder med gymnastiksalen i folkeskolen, eller et par løbesko, men for 18-årige Rasmus Rishøj, har gummisko en helt anden betydning.

Han har nemlig en passion for sneakers, som er et udtryk for bestemte typer sko, ofte associeret med sportsgrene som f.eks. basketball. Rasmus' interesse er faktisk så stor, at hans samling har en værdi på omkring 100.000 kroner.

Hans mest eksklusive par er et par Nike Air Mags fra 2011, som har en pris på mellem 50.000 og 100.000 kroner, alt efter stand. Rasmus´ par ligger til en pris på 65.000 kroner. Skoen er kun produceret i 1500 par, og er skabt som en hyldest til skoen fra 80'er klassikeren Back to The Future II, hvor Marty McFly ifører sig en par selvsnørende Nike Air Mags.

Skoene blev oprindeligt auktioneret væk over Ebay, og alle pengene gik ubeskåret til den velgørende fond, Micheal J. Fox Foundation, der er stiftet af skuespilleren med samme navn, som i Back To The Future-filmene bar skoene i rollen som Marty McFly.

Selvom et par sko til 65.000 kroner for de fleste kan virke vanvittigt, så er Rasmus Rishøj allerede på jagt efter det næste par sko, med stærke bånd til en kendt figur.

Han har indledt jagten på et par Nike Air Jordan 4 x Eminem "Encore", som er en af de allermest eftertragtede sneakers i verden. Skoen er produceret i 48 par, som blev givet til venner og familie af den kendte amerikanske rapper Eminem.

Skoen har en værdi på mellem 100.000  og 500.000 alt efter standen, og Rasmus Rishøj forventer, at prisen vil stige i takt med, at interessen for sneakers er enormt fremadstormende i disse år.

Se mere om Rasmus Rishøjs lidt specielle forhold til fodtøj i indslaget over artiklen.

Nøgleord

Air MAGNike

Få en e-mail, når der er nyt på kanalen "Livsstil og trends"