Pokemon Go skaber aktieboom

Livsstil og trends | 18. juli 2016

Virtuelle monstre på gade og stræder. Det er virkeligheden for de mange tusinde danske spillere af Nintendos nyeste succes Pokemon Go.

Spillet, som er det første af sin art, har på kort tid skabt international succes med over 15 mio downloads på under to uger.

Splllet er baseret på såkaldt augmented reality, som modsat virtual reality ikke kræver særligt udstyr. Spillet spilles på en smartphone, hvor kameraet gør det muligt, at man kan indfange og træne pokemons ude i den virkelig verden.

Spillets succes har i høj grad smittet af på Nintendos aktie, som er fordoblet i kølvandet på lanceringen. 

Ifølge senioranalytiker i Jyske Bank, Rune Dinesen, skal forklaringen på successen findes i, at produktet er så nyskabende, som det er.

- Det er en helt ny måde, at spille på. Normalt er mobilspil noget der foregår siddende, men her er du nødt til at bevæge dig ud i virkeligheden på en helt anden måde end i noget andet spil, fortæller han.

Og selvom interessen har været enorm, og godt kunne ligne forbigående trend, så mener Rune Dinesen, at franchiset omkring det nye spil er så stærkt, at trenden ville kunne vare ved.

- Pokemon franchiset har haft flere omgange og lange perioder, hvor det har kørt stærkt, så det skulle være mærkeligt, at det var et kortvarigt fænomen, fortæller han.

Se mere i indslaget over artiklen.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.