Piemonte: Fra Vice President til vinbonde

Privatøkonomi | 27. oktober 2010

Til hverdag arbejder danske Peter Thomsen for et schweizisk firma og bor i en lejlighed i Zürich, men i weekenderne kører han den 5 timer lange biltur ind over den italienske grænse for at bo på sin vingård Ca´Barun, der ligger i byen Santo Stefano Belbo i regionen Piemonte i det nordlige Italien.

Det er tre år siden, Peter Thomsen købte vingården.

I dag sælger han 6.500 flasker vin årligt til italienske restauranter Santo Stefano Belboog til danske restauranter. Blandt andet til Malling & Schmidt i Århus.

Peter Thomsen producerer vine på druerne Dolcetto og Freisa. Dolcettoen skal lagre i 9 måneder på ståltanke inden den tappes på flaske, og den skal nydes, mens den er ung.

Freisaen skal først lagre 12 måneder på ståltanke og herefter ml. 12 og 18 måneder på egetræsfade.

Når Peter Thomsen ikke har travlt med at smage vinen til og vurdere, om den er klar til at blive hældt på flaske, hygger han sig med venner og med sin italienske kæreste Bernadette. Og han fortryder ikke, at han forfulgte sin drøm om at være vinbonde i Italien.

Læs om mere om vin fra Piemonte hos www.italienskvinguide.dk

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.