Pengeuge: Økonomi på skoleskemaet i 7A

Privatøkonomi | 12. marts 2015

Unge ved generelt for lidt om økonomi. I denne uge undervises flere end 10.000 skoleelever over hele landet i penge og privatøkonomi som en del af Pengeugen 2015. I indslaget kan du se, hvordan 7A på Skolen ved Søerne i Frederiksberg klarede den alternative matematikundervisning.

Der er over tid opstået en blind plet i mange unges viden om deres egen økonomi. Hvad er et budget? Hvad er opsparing, udgifter og lån? Og hvad er prisen på penge? Ifølge Finansrådets analyser mangler hver anden dansker mellem 15 og 24 år basal viden om privatøkonomi. Og den manglende finansielle forståelse kan få konsekvenser for de unge senere i livet. Alt for mange ender med at blive registreret i RKI som dårlige betalere, fordi de ikke kan overskue konsekvenserne af eksempelvis dyre forbrugslån. Så at få penge på skoleskemaet er højaktuelt.

Pengeugen afholdes for andet år i træk og er ikke kun et dansk fænomen. Uge 11 er European Money Week i 22 lande, som hver i sær afholder en lang række aktiviteter, der skal lære børn og unge, hvordan de kan styre deres privatøkonomi. I Danmark opfordres bl.a. bankrådgivere til at tage ud som gæstelærere på skolerne.

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.