Nyt kvalitetskollegium skal bidrage til at gøre håndværksfaget mere attraktivt

Om Jyske Bank | 8. april 2024

“Vi skaber rammer for dem, der skaber rammer for os”. Det er budskabet bag Danmarks første håndværkskollegium i Horsens, som nu er færdigbygget, indviet og klar til at tage imod kommende beboere.

 Ambitionen med kollegiet er ifølge Kollegiedirektør, Anne Sophie Madsen, at bidrage til at løse samfundsudfordringen omkring, at for få unge har lyst til at tage en håndværksuddannelse. Hun ser blandt andet en stor udfordring forbundet med, at der mangler en ramme omkring livet som håndværkerlærling. Noget, kollegiet forhåbentligt kan bidrage til at skabe - både socialt og fagligt. Derudover har det været en klar prioritet, at byggeriet i sig selv udstråler godt håndværk og derigennem også kan motivere dets beboere.

Kollegiet er det første af tre planlagte håndværkskollegier i Danmark. Alle finansieret af BRF-fonden, som er en betydende aktionær i Jyske Bank.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.