Nyt eksportbarometer tager temperaturen på dansk eksport

Erhverv | 3. december 2020

Jyske Bank og Danish Export Association er gået sammen om at udvikle et nyt eksportbarometer, der hvert kvartal tager temperaturen på dansk eksport.

Med afsæt i tilbagemeldinger fra ca. 300 topchefer i danske eksportvirksomheder skal Eksportbarometer synliggøre virksomhedernes forventninger til den nærmeste fremtid.

Om Eksportbarometer
Formålet med Eksportbarometer er at etablere et værktøj, der kan være med til at synliggøre udviklingen i dansk eksport og dermed fremme eksporten og understøtte danske eksportvirksomheder med nyeste viden.

Barometeret baseres på svar fra topledere i 250-300 danske virksomheder, men ambitionen er, at panelet skal udbygges og gerne ende med deltagelse af 500 danske eksportvirksomheder.

Professor fra Aarhus Universitet, Philipp Schröder, er sparringspartner på Eksportbarometer og har været med til at sikre et validt datagrundlag. 

Eksportbarometeret er inspireret af det tyske ifo-indeks, der forudsiger den økonomiske udvikling i Tyskland. Eksportbarometer er dog i en væsentlig mindre målestok og har udelukkende fokus på eksport.

Om DEA
Danish Export Association er en forening, som hjælper danske B2B-virksomheder med at øge deres internationale salg gennem netværk, kurser og eksportfremstød. 
Foreningen er non-profit, medlemsejet og medlemsdrevet og repræsenterer mere end 600 små, mellemstore og store danske eksportvirksomheder.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.