Novozymes CFO: Dollarkursen luner her og nu

Finans | 23. april 2015

Novozymes kom ud af første kvartal af 2015 med et overskud af primær drift (EBIT) på 979 mio. kr. og et nettoresultat på 707 mio. kr. Det skal sammenlignes med 923 mio. kr. og 694 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2014. Selskabet klarede sig generelt lidt bedre end ventet af af analytikerne. Jyske Bank Novozymes-analytiker, Frank Hørning Andersen, er tilfreds med tallene. Han kalder regnskabet stærkt og gentager sin Købs-anbefaling.

Novozymes indleder regnskabsåret 2015 med en opjustering til forventningerne i kroner. Enzymproducenten venter i 2015 en salgsvækst i danske kr. på 16-18 pct. mod tidligere 13-15 pct.

- I første kvartal kommer totalen ind som forventet. Den underliggende forretning udvikler sig også som forventet, og da vi har en relativ stor del af vores forretning i dollar, så får vi en pæn gevinst fra valutaer på grund af den højere dollarkurs. Og det er grunden til opjusteringen - men det er en engangseffekt, siger Benny Loft, finansdirektør i Novozymes.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.