Nomineret til årets EFFIE-pris: ForSea

Erhverv | 16. november 2021

ForSea er nomineret til årets EFFIE-pris, som er en pris, der uddeles som påskønnelse af en transportvirksomheds udvikling af effektiv, innovativ og energirigtig logistik. Prisen tildeles en medlemsvirksomhed i Danske Speditører, der har vist, hvordan samarbejdet med virksomhederne og aktørerne i forsyningskæden skaber merværdi til glæde for erhvervsliv og samfund. 

Der er i 2021 nomineret to virksomheder til EFFIE-prisen, hvoraf den ene er ForSea, der driver færgesejlads mellem Helsingør og Helsingborg. I 2018 omlagde rederiet to af deres færger fra diesel til eldrevne batterier.

Fragtsegmentet er vigtigt for Forsea og i 2018 fragtede færgerne 450.000 lastbiler mellem Helsingør og Helsingborg. Hvis en lastbil skal til eller fra et sted nord for Helsingborg, er strækningen kortere med ForSea. Desuden kan lastbilen oftest overføres på en batterifærge. Dermed udleder den i gennemsnit ca. 30 kg. mindre CO2 end ved at køre via den landfaste forbindelse.  

EFFIE-prisen uddeles torsdag d. 18. november 2021.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.