Nationalbanken-interview: Intet behov for ubegrænset indlånsgaranti

Finans | 24. marts 2010

Den danske banksektor har siden 2008 budt på et hav overtagelser, fusioner, men også situationer hvor banker er havnet i så alvorlige problemer, at driften er blevet overtaget af Nationalbanken.

Krisen førte også til bankpakkerne, der skal sikre finansiel stabilitet i Danmark. Definitionen på den slags er ifølge Nationalbanken en tilstand, hvor det finansielle system som helhed er så robust, at problemer i sektoren ikke spreder sig og hindrer de finansielle markeder i at fungere som formidlere af kapital og finansielle tjenesteydelser.

Nationalbankdirektør, Jens Thomsen, gæstede Silkeborg i forbindelse med et foredrag og jyskebank.tv interviewede ham om det finansielle systems udfordringer og tilstand.

Jens Thomsen, understreger i interviewet, at  mulighederne for likviditet er tilstrækkelig for de danske banker, også efter 1. oktober, hvor den ubegrænsede garanti fra Bankpakke I ophører.

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.