Nationalbanken-interview: Intet behov for ubegrænset indlånsgaranti

Finans | 24. marts 2010

Den danske banksektor har siden 2008 budt på et hav overtagelser, fusioner, men også situationer hvor banker er havnet i så alvorlige problemer, at driften er blevet overtaget af Nationalbanken.

Krisen førte også til bankpakkerne, der skal sikre finansiel stabilitet i Danmark. Definitionen på den slags er ifølge Nationalbanken en tilstand, hvor det finansielle system som helhed er så robust, at problemer i sektoren ikke spreder sig og hindrer de finansielle markeder i at fungere som formidlere af kapital og finansielle tjenesteydelser.

Nationalbankdirektør, Jens Thomsen, gæstede Silkeborg i forbindelse med et foredrag og jyskebank.tv interviewede ham om det finansielle systems udfordringer og tilstand.

Jens Thomsen, understreger i interviewet, at  mulighederne for likviditet er tilstrækkelig for de danske banker, også efter 1. oktober, hvor den ubegrænsede garanti fra Bankpakke I ophører.

 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.