Monjasa-stiftere i kamp mod verdens bedste vækstskabere

Erhverv | 11. juni 2013

Som vinder af Entrepreneur Of The Year i Danmark var Jan Jacobsen og Anders Østergaard fra Monjasa med i kapløbet om at blive verdens bedste vækstskaber anno 2013.

I alt 49 landevindere deltog i den 13. udgave af  Ernst & Youngs World Entrepreneur Of The Year i Monaco fra d. 5.-9. juni.
En syv mand stor jury bestående af tidligere vindere skulle finde frem til den nye 'verdensmester i iværksætteri'.

I sidste ende måtte Monjasa og de andre finalister dog se sig slået af USA og det perfekte billede på den amerikanske drøm i form af den tyrkisk-fødte indvandrer Hamdi Ulukaya.
Ulukaya købte i 2005 en nedlagt yogurtfabrik og skabte firmaet Chobani. Efter halvandet års udvikling lancerede Hamdi i 2007 Chobani Greek Yogurt - et produkt som i dag er den mest solgte yogurt i USA.

Journalist: Thomas Ross
Foto/redigering: Jesper Jakobsen

Om Monjasa: Jan Jacobsen (41) og Anders Østergaard (35) stiftede i 2002 Monjasa i et lejet kontorlokale på 15 kvm. i Kolding.
Fra i starten primært at være mellemhandler af skibsbrændstof - såkaldt bunkerolie - er selskabet vokset til også at være olieleverandør samt leverandør af skibshoteller til offshore-industrien.

Monjasa omsatte i 2012 for ca. 8,5 mia. kr. og fik et overskud på ca. 115 mio. kr. Selskabet har hovedsæde i Fredericia og kontorer i USA, Singapore og Dubai.

 

 

Få en e-mail, når der er nyt på kanalen "Erhverv"