Moneytor: Det svære generationsskifte

Moneytor | 16. september 2016

Rekordmange ejerledede virksomheder i Danmark skal gennem et generationsskifte de kommende ti år, men et generationskifte er en svær øvelse for mange virksomhedsejere. Alt for ofte udsættes beslutningen. 

Ejerledede virksomheder udgør rygraden i dansk erhvervsliv. 80 pct. af alle danske virksomheder er ejerledede - det vil sige, at én person fungerer som både ejer og leder.

I perioden 1995-2009 var der generationsskifte hos cirka 4.000 danske virksomheder. I løbet af de kommende ti år vil der være omkring 23.000. Desværre er mange ejerledere ikke forberedt på, hvor stor en opgave et generationsskifte er. Det kan koste mange danske arbejdspladser. Det viser forskning fra CBS - Copenhagen Business School, der i seks rapporter kortlægger ejerledede virksomheder.

Hvor godt forberedt er din virksomhed på et generationsskifte? Jyske Bank Erhverv kan sammen med din revisor og din advokat agere sparringspartner og sikre den optimale overdragelse. Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.