Milliard-pakkeleg på Borgen

Borgen Late Night | 1. december 2020

Mens minkskandalen raser i offentligheden – og oppositionen presser hårdt på for at få nedsat en undersøgelseskommission – er de realpolitiske forhandlinger på Christiansborg i fuld gang. Sjældent har så mange, omfattende og milliarddyre pakker været på bordet, tilmed så tæt op under jul – om alt fra elbiler og nærhedspolitistationer til grøn skattereform og endnu en omgang corona-hjælp.

Se interview med formanden for Konservative Søren Pape Poulsen: For hvordan kan han både true med at ville vælte S-regeringen, og så samtidig være parat til at indgå store forlig? Kan man på én og samme tid jagte statsministeren udadtil og forhandle indadtil om kæmpe milliardpakker? Intet problem, ifølge Pape.

Finansloven for 2021 er også på trapperne, og her kommer Konservative helt sikker ikke med. Socialdemokratiet og støttepartierne er nemlig blevet enige om hovedelementerne, og det samlede forlig ventes fremlagt i weekenden. Hvilke gaver har danskerne her i vente? Se analysen i BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.