Mikrochippen - en afgørende dimsedut i AI-puslespillet

Finans | 19. april 2024

AI, kunstig intelligens eller neurale netværker – uanset navnet er det kommet for at blive. I løbet af de kommende udsendelser vil vi udforske, hvordan forskellige virksomheder, teknologier og industrier spiller en afgørende rolle i udviklingen og anvendelsen af kunstig intelligens. Vi starter vores rejse ved kernen af al teknologi: mikrochips. Uden mikrochips, ingen kunstig intelligens. Disse små, men kraftfulde ”dimsedutter” er hjertet i enhver AI-teknologi. I denne video vil vi se nærmere på mikrochippens værdikæde samt den største chipproducent i verden – nemlig Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Selskaber relateret til temaet:
Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet:
Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video. 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.