Løg-succes i Egypten

Erhverv | 30. oktober 2008

I 2007 stod Månsson A/S med en udfordring: De leverer økologiske løg til supermarkedskæderne i Danmark, men tre måneder om året har de ikke nogen løg. Økologiske løg har nemlig en kortere holdbarhed end konventionelle løg, da de ikke bliver sprøjtebehandlet. Og det var en udfordring, de satte sig for at løse.

Grænseløse løg
Derfor tog Axel Månsson kontakt til Danidas B2B-program. De arbejder med at skabe varige relationer mellem danske virksomheder og partnere i udviklingslande. Målet er, at Danida herigennem kan bekæmpe fattigdom ved at skabe holdbare arbejdspladser, hvor medarbejderne bliver uddannet. De ser nemlig et behov for især videns- og teknologioverførsel til udviklingslande. 

Regler med muligheder

  • B2B-programmet fokuserer på otte forskellige udviklingslande - heriblandt Egypten.
  • For at komme i betragtning skal begge virksomheder opfylde en række krav.
  • Derudover skal de følge programmets tre faser: kontaktfasen, pilotfasen og projektfasen.
  • I hver fase kan virksomhederne søge om økonomisk støtte af Danida.

Ørkenløg på svedetur
Danidas B2B-program hjalp Axel Månsson med at finde en partner i Egypten. Den egyptiske virksomhed, ved navn Jana, havde henvendt sig til programmet kort forinden, og derfor tog det ikke mere end et par måneder, før de to virksomheder var kommet igennem kontaktfasen. Derfor gik de i gang med et pilotprojekt, hvor de fik 1 million kroner i støtte af Danida.

Læs mere

Reglerne i Danidas B2B-program (PDF)

B2B-programmets hjemmeside
Månssons hjemmeside

Janas hjemmeside 

Af Martin Kubert, kubert@jyskebank.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.