Klimavenlig griseproduktion: Kjær Knudsen gør viden til handling

Got a Minute? | 15. december 2021

Kjær Knudsen er en moderne dansk familievirksomhed, som siden 1982 har vokset sig til et af landets største landbrug inden for griseavl. Virksomheden har en produktion på 15 mio. kg gris om året. Virksomheden omfatter en lang række landbrug, blandt andet Allindemaglegård nord for Ringsted, der drives af Kim Kjær Knudsen - en af de tre sønner .

”Vores ambition er at producere en masse gode, danske grise. Og vi har som mål at producere en klimavenlig gris, hvor jo flere frikadeller du spiser, jo bedre får klimaet det,” siger Kim Kjær Knudsen.

Jyske Bank er sparringspartner for landbruget – læs mere

Klimaoptimering hele vejen rundt

I dag markedsfører Danish Crown produkter fra Kjær Knudsens stalde som ’Klimakontrolleret Gris’, og Kim Kjær Knudsen mener selv, at det er sulten efter at opsøge viden og omsætte det til handling, der gør en forskel.

Det handler om at effektivisere og klimaoptimere hele vejen fra gødskning og dyrkning af foderet i marken til fodring og energiforbrug i staldene – og om opsamling og behandling af gylle.

”Senest har vi investeret i et stort biogasanlæg og producerer i dag en masse energi ud af vores gylle,” siger Kim Kjær Knudsen. Anlægget producerer energi, der svarer til forbruget i 3.440 husstande - og reducerer CO2-udledningen med 15.000 ton.

Brug for en snak? Kontakt din erhvervspartner

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.