Kejserriget: Hjælp! Jeg er ny på aktiemarkedet!

Kejserriget | 31. januar 2020

Flere og flere føler sig pressede af negative renter og inflation. For at undgå tab er én af de eneste muligheder efterhånden at investere sine penge.

Men mange brænder nallerne, da de er novicer på aktie-investeringsområdet, såkaldte "turister" på aktiemarkedet, siger Ole Søeberg, formand, Dansk Aktionærforening.

Guldkorn og advarselsflag til de nye i aktie-trafikken fra Ole Søeborg og Ib Fredslund Madsen, chefstrateg, i Jyske Bank, som Anne Kejser har talt med.

Nedslag fra podcasten:

”Jeg ville synes, det var meget kedeligt, hvis folk, der ikke er erfarne med aktieinvestering bevæger sig ud på aktiemarkedet nu her og så taber penge uden at forstå hvorfor. Så længe man forstår det og ved den risiko, man er ude i, så er det jo fint.

Det værste man kan gøre er, hvis man er så heldig at tjene en masse penge på kortere sigt - at tænke: ”Jeg er super god til det her”, og så tager man mere risiko måske uden det er det rigtige at gøre.” - Ole Søeberg.

”There’s no free lunch, som det hedder. For at få et højere afkast, er du nødt til at tage en større risiko”. – Ole Søeberg

”Det vil typisk være ét af hovedrådene: Spred din risiko! Og det kan man gøre på en forholdsvis billig måde ved at investere i en fond, for der har spredningen sørget for, at man ikke kun investerer i få aktier”. – Ib Fredslund Madsen.

”Og så skal du gøre det modsatte, når der står på forsiden af avisen, at nu har folk tjent så og så mange penge de sidste 12 måneder på børsen og hurra hvor det går. Det plejer at være dér, man skal vende kajakken den anden vej”. – Ole Søeberg

 
Medvirkende:
Ole Søeberg, formand, Dansk Aktionærforening
Ib Fredslund, chefstrateg, Jyske Bank

Vært: Anne Kejser

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.