Kejserriget: Bag om Brexit og Boris Johnson - den intellektuelle bølle

Kejserriget | 1. november 2019

Brexit er udskudt til først i det nye år og der ligger en aftale med EU, som det britiske Parliament har godkendt. Men typisk for det tumultariske forløb, gambler premierminister Boris Johnson med det hele ved at presse et valg til Parliamentet igennem i utide.

Tina Winther Frandsen, chefanalytiker hos Jyske Bank og ekspert i Brexit, forklarer de interessante konsekvenserne af det.

En anden gæst i programmet er Mads Qvortrup, forfatter og professor i statskundskab på Coventry University. Han går bag om Boris Johnson, og tegner et billede af et flamboyant, begavet magtmenneske, der har studeret latin i fire år, kan sin Voltaire, men ikke afholder sig fra racistiske, homofoiske bemærkninger og som har en række af underlige skandaler i bagagen.

Tina Winter Frandsen og Mads Qvortrup pointerer også, at de egentlige aftaler og forhandlinger mellem EU og Storbritannien slet ikke er startet endnu. Aftalen der er indgået er kun trædestenen, de egentlige handelsaftaler er slet ikke formet. Og det kan meget vel give nye store No Deal-lignende problemer.


Medvirkende:

Tina Winther Frandsen, chefanalytiker hos Jyske Bank og ekspert i Brexit

Mads Qvortrup, forfatter og professor i statskundskab på Coventry University.

Vært:
Anne KejserVil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.