Karl gjorde sin passion til sit job: Lever af at håndmale sneakers

Livsstil og trends | 18. februar 2017

Det startede med et par hullede gummisko, og på mindre end to år har 19-årige Karl Faurholt drevet det til noget stort. I dag står han med en voksende webshop og et værksted, hvor han håndmaler sko til et klientel i hele verden.

Karl Faurholt lever af at lave custom sneakers. Som en kunstner, bruger han gummisko som sit kanvas, og skaber brugskunst ud af alt fra træningssko til dyre designersko af mærker som Christian Louboutin eller Balenciaga.

Men lige som med alle andre iværksættere, har hans tur mod en spirende forretning været brolagt med udfordringer i form af varer, der ikke kom til tiden eller folk, som så sig sure på hans forretning. Det har dog ikke slået iværksætteren ud af kurs.

Han klør på i jagten på den ultimative drøm; at designe sin helt egen sko i samarbejde med et internationalt skofirma, som det før er set i eksempelvis samarbejdet imellem rapperen Kanye West og skoproducenten Adidas.

Hør Karl Faurholts historie over artiklen.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.