Kampen om det europæiske marked for elbiler skærper til

Finans | 26. januar 2024

De europæiske bilmastodonter har i flere årtier sat standarden for resten af industrien, men et øjebliksbillede af den aktuelle situation viser imidlertid, at markedsdeltagerne ikke har store forhåbninger til de europæiske bilproducenter i kampen om elbilmarkedet. Vi finder dog flere argumenter der taler for, at de europæiske bilproducenter potentielt står over for en periode, hvor de har mulighed for at styrke deres markedsposition, i første omgang på de hjemlige himmelstrøg i Europa. 

I denne udsendelse kan du høre mere om hvordan udviklingen på lithium-markedet og eventuelle politiske tiltag kan være med til at lukke det forspring, som de kinesiske elbilproducenter har fået skabt til de europæiske bilproducenter.

Selskaber relateret til dette tema er:

Stellantis

Læs i øvrigt vores seneste BMW-analyse på dette link:  "God vækst i bilsalget i Europa i 4. kvartal 2023"


Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet:

Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video. 

Vigtig investorinformation

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.