Jyske Invest har 4,2 milliarder i overskud

Privatøkonomi | 18. marts 2010

Forsigtig optimisme

Jyske Invest holdt generalfosamling torsdag den 18. marts 2010. Knap 400 medlemmer dukkede op - altså langt færre end de 700, der mødte op sidste år. Dem, der dukkede op, kunne til gengæld glæde sig over en beretning, der var præget af forsigtig optimisme. Mens foreningen på sidste års generalforsamling måtte konstatere, at Jyske Invest havde tabt 9,3 milliarder på sine investeringer, så kunne foreningen i år notere et overskud på 4,2 milliarder kroner, hvoraf 10 procent - altså 420 millioner - vil blive udbetalt som udbytte.

Hedgesagen kaster stadig skygger

De store tab på hedge-obligationerne fra 2008 kastede dog fortsat lange skygger over årets generalforsamling. En del af de berørte medlemmer måtte i spørgetiden erfare, at de havde taget deres kritik med til den forkerte generalforsamling. Det var dem, som var utilfredse med den rådgivning, de havde fået i Jyske Bank omkring hedge-obligationerne. Svaret på kritikken lød, at Jyske Invest ikke er ansvarlig for Jyske Banks rådgivning. Jyske Invest er derimod ansvarlig for den brochure, der blev udgivet i forbindelse med hedge-obligationerne - og den var i orden, lød det fra bestyrelsen.

Jyske Invest-obligationer, status 2009

Jyske Invest-aktier, status 2009

Jyske Bank kritiserer forbrugerombudsmand i hedge-sag

Af Mikael Sørensen, mikael@jyskebank.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.