Jyske Bank sænker udsigterne for global økonomi

Finans | 20. juni 2014

Jyske Bank er blevet lidt mindre optimistisk, når det kommer den til den globale økonomi i de kommende år, end tilfældet var tidligere. Banken nedjusterer sit skøn for væksten i det globale bruttonationalprodukt til 3,3 pct. i 2014 fra det tidligere skøn på 3,4 pct., mens væksten i 2015 nu ses lande på 3,7 pct. mod tidligere ventet 3,8 pct.

Det er primært en skuffende udvikling på de nye markeder (Emerging Markets, EM) og i USA, der trækker ned, lyder vurderingen fra Jyske Bank, som dog heller ikke er imponeret over starten på 2014 i Europa.

"En del af nedjusteringen i år skyldes en svag indledning på året. Det gælder for USA og flere EM-landes vedkommende, men heller ikke i eurolands tilfælde levede væksten op til forventningerne," vurderer Jyske Banks seniorøkonom, Kim Fæster.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.